posted on December 23 2010 (Sorry, no English version this time)


Lieve vrienden,

21 Eyes of Ruby wil jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig & gezond 2011 toewensen!
Als klein kerstcadeautje hebben we onze (live)versie van 'Last Christmas' (waarmee we de 'Last Christmas Competition 2009' gewonnen hebben!) nog eens online gezet. Check hem HIER of op Facebook. Veel luisterplezier!!

Terugkijkend op het afgelopen jaar, hebben we weer een paar mooie hoogtepunten in onze bandhistorie mogen beleven.
We begonnen in maart 2010 met de opvallende release van The Sharks EP, onze eerste 'soundtrack' én online release via Bandcamp. De EP zorgde voor de nodige aandacht bij pers en publiek en resulteerde in o.a. de Dutch Dynamite Tour en festivals als Op De Tôffel. Ook het aantrekken van Erik Moonen als extra live-toetsenist/vocalist pakte goed uit met een serie gave live optredens en radioshows.

Maar 2010 stond uiteraard vooral in het teken van de release van ons album Conquer The World pt.5. Na 2 jaar schrijven, repeteren, opnemen, mixen en masteren was de plaat eind april dan eindelijk echt af. In onze zoektocht naar een label kwamen we terecht bij Dying Giraffe Recordings. Het contact met hen was vanaf de eerste mail meteen goed. Met een distributiedeal op zak presenteerden wij op 21 september 2010 officieel onze nieuwe cd, middels 2 cd-presentaties in Maastricht en Utrecht. Vooral de release party in De Muziekgieterij zal ons bijblijven als een van de meest intense optredens ooit! De vele geweldige recensies die volgden, waren een enorme opsteker en een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Ook nu, 3 maanden later, staan we nog steeds volledig achter de productie, songs en artwork van CTW5. We zijn enorm trots op ons album!

Wat ons teleur stelde, was dat enkele gezaghebbende media CTW5 afdeden als 'niet relevant' en 'te moeilijk'. Zijn wij dan echt zo tegendraads, zo Łber-anti-hip, zo naÔef? Is in deze huidige 'micro-concentratieboog-maatschappij' iets echt niet meer te behappen als het langer duurt dan 140 of 250 tekens? Want ja, wij zijn inderdaad een 'ouderwetse' gitaarband. Wij maken onze muziek vanuit een oerdrift naar constante ontwikkeling en experiment.

Het liefst zouden wij veel meer live spelen. Hoe graag we ook in de studio zitten te prutsen aan nieuwe nummers, uiteindelijk zijn wij 'born to perform', verliefd op het podium. Kennelijk weten wij 'ons' publiek, waarvan we zeker weten dat het er is, nog steeds niet goed genoeg te bereiken. Want wij begrijpen best dat (grotere) zalen en programmeurs, zeker in deze moeilijke financiŽle tijden, niet op ons zitten te wachten. De toko moet immers vol. Als je geen publiek trekt, word je niet geboekt. Simpel.

Ook in 2011 zullen wij blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om ons te onderscheiden als band. En muziek maken tot we er bij neer vallen! Plannen genoeg in ieder geval! Hier alvast een tipje van de sluier van wat jullie te wachten staat in het nieuwe jaar:

*Momenteel loopt de 'The Fountain REMIX' contest. Dj's & producers, let op, tot 7 januari kunnen jullie nog meedingen naar het prijzenpakket en officiële release!
*Op vrijdag 21 januari 2011 vieren we onze 5e verjaardag in De Azijnfabriek te Roermond. Op deze 5th Anniversary Party kom je gratis binnen en krijg je ook nog de speciale 5th Anniversary EP! Met speciale gasten Lambshade, Fallen One, Joost Peeters (Concubine), Peter van Mulken (oerbassist 21EoR) en meer zal het een geweldige avond worden. Schrijf in je agenda!
* In voorjaar 2011 zullen we een nieuwe single uitbrengen, met Erik Moonen als special guest! Het gaat om een bewerking van een oud nummer (we houden lekker nog geheim welk) en er zal uiteraard weer een hele online actie aan vastzitten.
* In april 2011 verschijnt de gelimiteerde verzamel-cd Prog NL, een speciaal project van Progwereld. Mark Courage herschreef op sublieme wijze de tekst van 'Anthem For A Butterfly' tot 'Vleugellam'. 21EoR in het Nederlands? Check het promo filmpje!

En ondertussen zijn we (uiteraard) ook al aan het schrijven en brainstormen voor Conquer The World pt.6. Een commercieel verantwoorde cd met allemaal 3:15-popliedjes? Een experimentele plaat met 1 instrumentaal nummer van 60 minuten? Een driedubbel cd in 2012? Het zou allemaal zomaar kunnen...

Bedankt voor jullie steun, aandacht en liefde!
Tot volgend jaar!

Namens TuWann, Alex & crew,

Martijn Soeterbroek
21 Eyes of Ruby

21 Jan 2011, Azijnfabriek, Roermond, 21.00, 5th Anniversary Party,
                      w/ Lambshade & Fallen One
03 Mar 2011, Exit, Rotterdam, t.b.a.
22 Apr 2011, JJ's Music House, Zoetermeer, 21.30

www.21eyesofruby.com
www.myspace.com/21eyesofruby
www.twentyoneeyesofruby.hyves.nl
wwww.youtube.com/21eyesofruby
www.facebook.com

If you wanna be removed from this mailinglist please let us know!