BENNY HITT – IN MY HEAD (single) + ALBUM!

2 februari 2014

Antoine Pütz verzorgde de mix en mastering voor “Benny Hitt” – “In My Head”, de 2e single van het in maart 2014 te verschijnen album “A Sense of Urgency”. Dezelfde werkzaamheden heb ik inmiddels verricht voor het complete album. Benny heeft het merendeel aan instrumentale opnames hiervoor thuis opgenomen en geproduceerd waarna we er in Studio21 in een co-productie een geheel van hebben gemaakt.

Nadat we een paar maanden eerder al samen hebben gewerkt aan de 4-Track E.P. “Alleviate”, kreeg ik van Benny in de zomer van 2013 al een aantal sporen aangeleverd voor de volgende nummers die uiteindelijk “A Sense of Urgency” zouden gaan vormen. De synthesizers, drumbeats en FX werden door Benny aangeleverd. Hierna hebben we de vocalen van Benny en gitaar (ingespeeld door Ted Wouters) in Studio21 in Schinnen opgenomen.

De basgitaar werd intussen ingespeeld door Thijs Lodewijk, (aka ludoWic) thuis in zijn eigen studio. Thijs is bekend als LIVE-bassist van “Wende” (Snijders) en is tevens coördinator artiest muzikant op de Herman Brood academie. Die gave basstracks van Thijs heb ik een mooie plek weten te geven.

Leuk detailtje nog: koortjes en 2e stemmetjes op oa. “In My Head” zijn ingezongen door ondergetekende.

Het gehele album kun je via Spotify (ook hieronder) luisteren.
Foto’s en videoclip’s, die oa. in Londen en Berlijn werden opgenomen, kun je hieronder bekijken. Video editing door Benny Hitt. Bandfotografie door Ton Wouters.

[nggallery id=24]

© 2014 Antoine Pütz