Bio

Antoine Portrait

Antoine Pütz: bassist, gitarist, opnametechnicus, mixer, mastering engineer, fotograaf, bovenal gepassioneerd muziekliefhebber. Veel mensen weten het niet. “Wat doet die Antoine nou eigenlijk precies?”. Nou, zoals je op deze website kunt zien, heel veel!

Chronologisch in ’t kort:
Gitaar – Basgitaar – Studio Bas- & Gitaar – Opnames – Mix – Mastering – Studio – Fotografie

Uitgebreidere versie:
Op m’n 15e begonnen met gitaar. Daarna 1,5 jr aan het Conservatorium Maastricht gitaar jazz gestudeerd. Terloops veel gearrangeerd voor dansorkest met blazers. In dit orkest begonnen met basgitaar. Dit werd een aantal jaartjes later dusdanig intensief dat ik in 1994 aan het Conservatorium Maastricht basgitaar (jazz) ben gaan studeren bij Alex Boerner resulterend in een diploma Docerend Musicus in 2000.

Intussen ben ik stevig aan de slag gegaan met veel optredens samen met artiesten als Tinsel Town Rebellion Band (ZAPPA, Dld), Big Band Brownie Speaks!, jazzrock formatie The Warriors en met de rockbands Rosenfeld en SilQ. In Duitsland meer bekend om de samenwerking met Reinhard Mey, Manfred Leuchter en Felix Janosa (oa. Ritter Rost). Ook in het “schnabbel-circuit” en met jazzbandjes wordt er flink gespeeld.

In 2006 startte ik met Martijn Soeterbroek de band 21 Eyes of Ruby. Je kunt op spotify bijna de gehele discografie checken maar ook op BandCamp. Hiervoor produceren we sinds 2008 alles zelf. Met de werkzaamheden opnemen, mixen en masteren ben ik echter al in 2000 gestart. Begonnen ben ik met Pro Tools LE waarna ik in 2008 ben overgestapt op Logic 8. Voor de freaks, download hier binnenkort m’n gearlist.

Sinds heel wat jaartjes speel ik ook op flink wat bekende TV- en radiotunes mee! Zo hebben we met oa. Mark Pütz intensief gewerkt aan “Popstars” (2008) en “De Bachelor” (2011) en was ik te horen in de programma’s “Ik Wed Dat Ik Het Kan!” (2008), “Life 4 You” (2009), “Rad van Fortuin” (2009) en “De TV Kantine” (2010-heden). Allemaal (mede-) gepresenteerd door Carlo Boszhard. Maar ook de laatste jaartjes in oa. “Echt Scheiden” (2012), “Het Perfecte Plaatje” (2011) en de Albelli reclames met het fluitje aan het einde (2011 & 2012). In Limburg te bewonderen in de tune van “De Tent van Emil” (2007), Roda JC / Brand wedstrijd “Kratje Trap” (2010-heden) en de nieuwe L1 radiotunes (2012-heden).

[nggallery id=20]

F.A.Q.
1) Wat is SKP cq. Summer Kimono Productions?
SKP is het samenwerkingsverband met Martijn Soeterbroek. Jarenlang drummer en medestrijder in 21 Eyes of Ruby. “Summer Kimono” was het eerste nummer dat we schreven in 2006. Summer Kimono Records, het label waarop we niet alleen 21 Eyes of Ruby platen hebben gereleased, is daar vanaf geleid. Sinds 2014 gebruik ik “Antoine Pütz”, mijn eigennaam als “merk”. SKP blijft echter bestaan, vooral voor onze duidelijke gezamenlijke activiteiten. Je zult SKP ook tegenkomen op alle door mij geschoten foto’s vóór 2014.

2) Puntjes cq. Umlaut op u?
Mijn officieele naam bezit puntjes (de Duitse “Umlaut”) op de “u”. Daar het in internet een moelijk geval blijft en ik niet wilde dat er “Puetz” komt te staan heb ik in de URL gekozen voor “Putz”.

3) Nee, we hoeven er niet om heen te draaien, Twannie bezit de Duitse nationaliteit. Echter, bij voetbalwedstrijden schreeuwt hij toch écht voor Oranje! Ik jog zelfs in een KNVB oranje trainingspak! Maar ik heb wél sympathie voor het Duitse team. Mede door de speelstijl van het nationale voetbalteam van Duitsland van de laatste jaren.

4) Hoeveel versies van je voornaam bezit je?
Het lijkt erop dat er een enorm aantal varianten bestaat van mijn voornaam. Ik zal het lijstje hieronder eens starten…
Antoine, Toine, Twan, Toini, TuWann, (21), Tuwannie, Antoinovitsch, Twanniepannie, Twanneman, Tüün (Limburgs), Anton, Toni, Antonio, Jackie A.A.

© 2014 Antoine Pütz