MIJN CARBOON – LP/CD

22 november 2015

Voor het project ‘MIJN CARBOON’ (LP/CD) produceerde ik de gehele audio. Opnames, mix en mastering voor alle 9 tracks m.u.v. de opname en mix voor ‘Et Zjwatte Loak’ die door Ongenode Gaste zelf is gedaan.

‘Mijn Carboon’ is een initiatief van Stichting Mama’s Pride en een project waarbij negen talentvolle Limburgse acts een eigen versie van een van de nummers van de fameuze Limburgse dialectgroep Carboon brengen in het kader van het Jaar van de Mijnen (M2015).

Ik vond het zeer leuk om in 2 maanden tijd al deze verschillende bands te mogen produceren, opnemen, mixen en masteren. En er dus een mooi geheel van maken. Da’s een volgende stap en grote uitdaging. Maar blijkbaar goed gelukt, kijkend naar de recensie door Tom van Hemert (ZEF Magazine): “Wat een prachtplaat. Wat een diversiteit. Producer Antoine Pütz weet iedere band/artiest ontzettend als zichzelf te laten klinken en dat is een prestatie van formaat.”

Voor de bandopnames van Cuda en Jick Munro & The Amazing Laserbeams ben ik uitgeweken naar poppodium VOLT. De repetitie ruimtes aldaar bleken zeer geschikt voor deze tracks. Met De Band van Van der Lende (nu: Waking Skies) heb ik de drums en bas opgenomen bij Wouter Budé in Studio 2 van zijn Moon Music Studio te Maasbracht (NL). Met Southern Sunrise maakte ik de opnames in een van de repetitie ruimtes in PopEi te Eindhoven.

Alle zang en instrumenten voor de andere artiesten, te weten Francis, Sem Sylan, Rim Steijvers, Joep Pelt, Toon Konings heb ik opgenomen hier in mijn Studio21 te Schinnen. Tevens heb ik hier alles gemixt en gemasterd.

De LP/CD is te bestellen via info@mamaspride.nl. Tevens is deze digitaal aan te schaffen via BandCamp: mijncarboon.bandcamp.com Ook staat deze op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Google Play Music en Tidal.

Meer info vind je oa. HIER.

REACTIE VAN KLANT:
“In Antoine hebben wij als Stichting Mama’s Pride de perfecte producer gehad voor het prachtige project “Mijn Carboon”. Enkele woorden die zijn inzet omschrijven: perfectionistisch, gedreven, vol passie, betrokken, bevlogen, pro actief, oplossingsgericht en creatief. Dit allemaal met hoofdletters.

Mijn Carboon is precies zo geworden zoals wij het in gedachten hadden. Sterker nog: beter! Antoine doet meer dan verwacht en gevraagd en dat is exact de spirit die we nodig hadden om dit mooie product te realiseren.”

Hieronder kun je hem ook alvast luisteren:

[nggallery id=45]

SUMMARY:
Titel: Mijn Carboon
Soort: album (LP/CD)
Release datum: 14 november 2015
Job: opnames mix mastering album

© 2014 Antoine Pütz