NEWSFLASH 26 juli 2014

25 juli 2014

Momenteel ben ik met meerdere projecten bezig. Nog net te weinig om een volledig artikel voor een van de projecten te publiceren. Vandaar dit overzicht in deze newsflash.

In juni zat ik in Ramallah om daar te repeteren met Palestijnse muzikanten om daarna opnames te maken in Jerusalem. Dit was een mooie en intense belevenis. Helaas is het momenteel in een ander Palestijns gebied, te weten GAZA, grote chaos. Ik wens alle vrienden en iedereen daar vrede toe. Op deze opnames speelden mee Mohamed Najem, Tareq Rantisi, Dimitri Mikelis en Manfred Leuchter. Deze opnames zullen door Manfred Leuchter worden gemixt.

In het weekend van de WK-finale nam ik met “The New Habit” in het “Pitboel Theater” een aantal nieuwe studio tracks op. Ook maakte ik LIVE-opnames voor een aantal tracks die met video zullen verschijnen. De mobile Studio21 deed dus weer goed z’n werk.

Een Duitse track van Frenk Felix die ik heb geproduceerd en opgenomen is klaar. We wachten momenteel nog op licenties van Buma Stemra. Wellicht verschijnt hier nog een video bij.

Met de Belgische rockband “Faith in Fate” zit ik in de laatste fase van de mix. De E.P. met 6 tracks volledig opgenomen door Antoine zal over niet al te lange tijd verschijnen. Één track “DiscOvary” verscheen al op een sampler van label “Front Agency”. Check ‘m hier: “DiscOvary”

Tijdens Pinkpopzondag heb ik met de mannen van TSWKTS drums opgenomen. Drummer Louie Hamers heeft in de House of Wood studio van Martijn Soeterbroek 11 nummers op 1 dag ingespeeld. Netjes… Good vibes. 4 van de door mij in totaal 21 te mixen nummers hebben inmiddels al een 1e mixronde gehad.

Er kwamen weer een aantal aanmeldingen voor basles. Ook weer zeer leuk om te doen.

In mei, alweer even geleden, speelde ik in Aken voor de stichting Internationaler Karlspreis zu Aachen. Op opdracht van Heribert Leuchter speelde ik op gitaar een aantal stukken als solist en als trio. Samen met Charlotte Haesen en Uwe Böttcher.

Met Mark “Q” Courage en Jenneke van Geest ben ik als producent werkzaam aan een muziek/dans coöperatie voor de song Zwaluw van eerstgenoemde. Een song met Nederlandse tekst. Mark schreef deze song in de tijd van “Ravaage”. Een NL-project waarvan destijds “Roze Bril” een zomerhit was.

Voor mijn eigen studio ruimte Studio21 ben ik de komende tijd bezig met een aantal investeringen op akoestisch en op mic-gear gebied.

Tot slot van deze newsflash nog het leuke berichtje dat ik in juni bij de Schintaler mocht invallen als bassist. In een feesttent in Puth was het gezelligheid troef. Polka-bas spelen met veelal een blaasbas frasering was erg leuk om weer eens te doen. Binnenkort ga ik ook nog eens op stap met Die Powerhosen. Een Schlagermuziek band uit Venlo.

[nggallery id=27]

© 2014 Antoine Pütz