PRE-RECORDING SESSIES

17 maart 2015

De afgelopen weken heb ik 3 Pre-Recording Sessies gedaan. En wel met 3 bands, te weten Cold Fuse en Speak o’ Freaky en Horses Blew Fire.

Wat houdt een Pre-Recording Sessie in? Dit is een gezamenlijke sessie vóórdat we de echte opnames gaan maken. Ze halen we het optimale resultaat uit de songs en vermijden we een flink aantal foutjes en zaken waar opnames makkelijk op stuk kunnen lopen.

Ik bezoek de band in hun oefenruimte waar ze de op te nemen songs een keer voorspelen. Dit neem ik met een eenvoudig en handig mee te nemen stereo-opname apparaatje op. Hierna krijgen ze van mij feedback. Soms zijn het puntjes op de i, soms zijn het grotere beslissingen. Maar zaken zoals arrangement, vorm, timing, tempo, sound, tekst, gevoel komen ter sprake. In sommige gevallen proberen we dan de nieuwe input mijnerzijds dan een keer uit. Ook dit nemen we op.

Ik laat de songs een paar dagen op me inwerken en noteer eventuele opmerkingen in een lijstje. De MP3’s en dat lijstje stuur ik dan later weer naar de band toe. Zij gaan eens alles laten bezinken en werken aan de zaken waar zij het mee eens zijn of mijn voorstel hoe dan ook eens willen proberen.

Ook wordt er doorgesproken of de songs wél of níet met metronoom (“click”) worden ingespeeld en of we samen inspelen of apart. Daarnaast maken we een eerste inventarisatie van de mogelijke opname-data. Dit met een deadline voor een release in ons achterhoofd.

Binnenkort gaan we beginnen met de échte opnames!
Hieronder wat foto’s van die afgelopen Pre-Recording Sessies.

[nggallery id=39]

SUMMARY:
soort: pre-recording
datum: februari & maart 2015
job: pre-recording

© 2014 Antoine Pütz