QURAMITRY – CIRCUS BAROESJKO

8 januari 2014

Antoine verzorgde voor de band “Quramitry” de volledige audio productie van “Circus Baroesjko”. Dit houdt in opnames, mix & mastering.

Een half jaar van tevoren zijn we reeds gestart met pre-recordings. Hier hebben we samen gekeken naar welke nummers wél en welke níet perfect zijn. Niet alleen of het nummmer an sich overeind blijft, maar ook of het werkt in het totale plaatje. Tijdens de zomermaanden zijn de lijstjes met feedback over en weer gevlogen, waarna we met een gerust hart konden toewerken naar een zo relaxed en productief mogelijk opnameweekend.

We hebben in onderling overleg een perfecte locatie gevonden voor deze productie. Enigszins ontraditioneel maar zeer geschikt voor een groot (mini) orkest. De bezetting van dit ensemble bestond uit: drums, bas, gitaar, zang, dwarsfluit, klarinet, trombone, viool, akkordeon. In 3 dagen hebben we alles opgenomen in een afgelegen gebouw dat als alternatief lesgeef gebouw fungeert. Super sfeer, fijne saamhorigheid en mooi gemusiceerd.

Een klein aantal overdubs hebben we in mijn Studio21 in Schinnen gedaan. Wat extra koortjes, ’n beetje percussie en de lead-zang van 1 nummer. Verder zijn alle liedjes tegelijkertijd ingespeeld. Wat een prestatie op zich is gezien de omvang van dit mini-orkest. Maar ook vanwege de complexititeit van de arrangementen.

De mix was een aardige uitdaging moet ik zeggen. Frequenties, sfeer, timing moesten allemaal goed worden gevangen en een mooie plaats worden gegeven. Maar dit is uiteindelijk naar tevredenheid van mezelf en van de klant gelukt.

KLANTENREACTIE:
Antoine. Zeer gestructureerd en kritisch op de juiste momenten. Zijn onmetelijk grote muziekkennis en repertoire zijn onmisbaar in een opname proces. Opmerkingen als: “luister eens naar bijvoorbeeld…..” werken motiverend, inspirerend, confronterend, én zijn bij vlagen nog hilarisch ook. Love the man!

Naar de single “Koblenz” kun je hier luisteren. Dit nummer was in 2013 een bescheiden zomerhitje op de Limburgse radio zender L1! Het is zelfs terecht gekomen op de 34e plaats in de “Limbo Top 10 jaarlijst”.

Of bekijk meteen ook de video:

Op 13 april 2013 presenteerde dit Limburgs mini-orkestje “Quramitry” haar langverwachte nieuwe album “Circus Baroesjko” in een propvol Theater Landgraaf. En het gaat goed met de band: het 8-koppige gezelschap heeft een hele reeks concerten mogen verzorgen in het kader van de Popronde. Ook deed de band mee als finalist aan de Limburgse contest “Nu of Nooit”.

Check hieronder ook zeker de 2 videoblogs over het opname proces, gemaakt door Martijn Soeterbroek (Summer Kimono Productions):

SUMMARY:
Soort: full-length CD
Release datum: 13 april 2013
Job: opname – mix – mastering

© 2014 Antoine Pütz