THE NEW HABIT – GET USED TO IT!

8 januari 2014

Antoine verzorgde voor de band “The New Habit” de volledige productie (i.s.m. Martijn Soeterbroek) van “Get Used To It!”. Dit betreft de opnames, mix & mastering. Maar ook hield dit in het nadenken over hoe de bandsound gestalte moest gaan krijgen en hoe dit het beste kon worden opgenomen. In onderling overleg is er een niet alledaagse maar wel perfecte locatie gevonden voor deze productie. Een woonkamer! In de zomer van 2012 zijn de basis tracks als band cq. trio daar opgenomen. Check de video:

In Studio21 te Schinnen hebben we de lead-zang van Mark Courage opgenomen en wat overdubs gedaan. Ook de gitaarsolo’s van gitarist Martijn van Leipsig en ’n beetje percussie, ook door Martijn Soeterbroek, hebben we in Studio21 kunnen inspelen. Check de video:

De backing vocals van twee ingehuurde zangeressen Anne Stockman en Kim van der Sangen hebben we in de House of Wood studio kunnen opnemen. Dus we zijn en hebben wat verhuisd zo nu en dan maar dat is heel goed te doen. Zeer dankbaar ook, zo hebben we optimaal gebruik kunnen maken van elke ruimte.

The New Habit & Antoine & Zangeressen

The New Habit & Antoine & Zangeressen

De mix is gebeurd in Studio21 in Schinnen. Zo ook de mastering. Het produkt wordt in elke fase op verschillende luidsprekers en ruimtes naast topproducties gehouden. Zo blijf ik checken of er aspecten moeten worden bijgeschaafd en kom ik tot een optimaal resultaat. Geduld en motivatie om in detail te gaan is ook hier essentiëel!

Je kunt hier naar de 2 tracks “Garbage Can Can” & “Banks Of The River” luisteren:

Of bekijk de video van single “Chicken”.
Hierin is ondergetekende ook te bewonderen als beer 😉

De foto’s voor de cover en het booklet zijn gemaakt door Katja Kubben. Waarbij vermeld moet worden dat de kleurbewerking van die foto’s door mij is gedaan. Ik mag wel zeggen dat dit een van mijn specialiteiten is.

[nggallery id=21]

SUMMARY:
Titel: The New Habit – Get Used To It!
Soort: full-length CD
Release datum: 19 juni 2013
Job: productie – opname – mix – mastering – foto editing

© 2014 Antoine Pütz