HORSES BLEW FIRE – FLAMINGOS IN TUXEDOS

6 januari 2015

voor Horses Blew Fire produceerde ik deze track genaamd “Flamingos in Tuxedos”. Dit is de eerste single van de E.P. die in 2015 zal volgen. Hierop is zanger Alexandre Belli voor het eerst te horen. Eerdere samenwerking tussen Antoine en Horses Blew Fire resulteerde 2013 in een 3 track E.P.

Voor deze single hebben we samen bekeken welk soort productie voor dit nummer het beste gaat werken. Tijdens een repetitie bezoek hebben we een pré-recording gemaakt. Hierbij hebben we het arrangement, timing, tempo, bandsound, gelijkheid, kracht etc. etc. gecheckt. Aan de hand daarvan hebben we de zaak geoptimaliseerd. Ook de lyrics hebben we doorgenomen en op een aantal kleine puntjes geperfectioneerd.

Hierna heb ik de opnames van drums, bass en gitaar augustus in de House of Wood studio in Geleen gemaakt. Drums en bass hebben we tegelijkertijd opgenomen cq. ingespeeld. De gitaren zijn daarna een voor een op het drums/bass-arrangement getracked. Na mijn rol als engineer volgden er een paar edit-sessies. Voor de freaks: nee, we hebben niet alles perfect ge-quantised. Ik zoek altijd de optimale balans van muzikaliteit, human touch en perfectie op. De lead-zang en koortjes heb ik daarna dan weer in mijn Studio21 in Schinnen opgenomen.

De mix en mastering heb ik in november/december 2014 gedaan, dit gebeurde, zoals bijna altijd, ook in mijn Studio21. Meestal, zo ook nu, gaat dat in 2 á 3 stappen. Hierna zijn zowel artiest als producent uiterst tevreden. Naast het handhaven van de eigenheid van de band worden er ook andere topproducten zoals Textures, Mastodon of Linkin Park naast gehouden.

De single is verkrijgbaar via alle gangbare digitale kanalen.
Spotify | iTunes | CD Baby | Amazon

REACTIE VAN KLANT:
“Bedankt voor de producing sessie! Ook de tip over hoe je stukjes moet verbinden heeft een enorme impact op mijn schrijven gehad. Antoine, je slaat de spijker altijd op de kop.”

[nggallery id=34]

De vorige E.P., met oude zanger, ook door Antoine geproduceerd, kun je hier beluisteren en downloaden: http://horsesblewfire.bandcamp.com/

SUMMARY:
Titel: Horses Blew Fire – Flamingos in Tuxedos
Soort: single
Release datum: 03 januari 2015
Job: productie opname mix mastering single

© 2014 Antoine Pütz