NEWSFLASH 07 juli 2015

7 juli 2015

De Band van Van der Lende | Jett Rebel | Noëlle de Bie | Horses Blew Fire | Cold Fuse | Lili Grace | Mohamed Najem | Manfred Leuchter | Mama’s Pride | Zwaluw | Madi | Faith in Fate | TSWKTS

Het is dan weliswaar hartje zomer en we hadden een officiële hittegolf te pakken, maar ik ga gewoon lekker door met alle coole werkzaamheden!

Over mijn “ART in my HOME” – Photography werkzaamheden hebben jullie HIER al kunnen lezen. Dit is sinds kort in volle gang.

Ik ben met de mannen van Horses Blew Fire 5 dagen, verdeeld over 3 sessies in de studio als producer en engineer aan ’t werk geweest. In de “Moon Music”-studio van Wouter Budé in Maasbracht. Een top samenwerking was dat. Een geweldige studio met super akoestiek, een analoge mengtafel (In Studio B: Studer A900) en HQ-gear! De man des huizes heeft know-how! 4 nummers in 5 dagen incl. leadzang en koortjes en screams… we hebben wel echt moeten doorwerken, zweet zweet, maar het is gelukt. Het edit- en mix-proces is nu in volle gang! Het nummer uit een eerdere opnamesessie “Flamingos in Tuxedos” kon je hier al checken: http://www.antoineputz.nl/horses-blew-fire-flamingos-in-tuxedos

De 3 Track E.P. van Cold Fuse is zo goed als afgerond. De heren zijn uiterst tevreden over de samenwerking en over het eindresultaat. “Je hoort het er echt vanaf dat je weet waar je mee bezig bent en dat je begrijpt waar we als band naar toe willen. // Cold Fuse + Antoine is 1+1 = 3”. Dat is niet altijd vanzelfsprekend maar dit is wel te gek om te horen. Binnenkort meer info over waar de eerste audiofragmenten te beluisteren vallen.

Met Noëlle de Bie heb ik een akoestische demo opgenomen hier in Studio21 in Schinnen. Vorige week deel 2 van die opnames afgerond. Dat was tof om te doen. Binnenkort kan het mixwerk beginnen. Keep you posted ‘bout that too!

En verder is er groot nieuws! Met De Band van Van der Lende (bekend van 3FM) ga ik eind juli opnames maken. Ook hier zal ik fungeren als co-producer naast Martijn Soeterbroek, als engineer en mix- en mastering engineer. Gepland staan 2 nummers voor een release later dit jaar.

Intussen maakte ik nog een paar gave foto’s van o.a. Jett Rebel, Lili Grace, Mama’s Pride festival & Madi tijdens haar afscheidsconcert. Een selectie daarvan kun je hier bekijken: “www.facebook.com/antoineputz21/photos_stream”

Ik vertelde jullie reeds vorig jaar dat ik in juni (2014) in Ramallah zat om daar te repeteren met Palestijnse muzikanten om daarna opnames te maken in Jerusalem. Dit was een mooie en intense belevenis. Helaas was het niet lang daarna in een ander Palestijns gebied, te weten GAZA, grote chaos. De rust is relatief wedergekeerd. Ik wens alle vrienden en iedereen daar vrede toe. Mede hierdoor is er enige vertraging in het proces opgelopen. In het najaar volgt er een mogelijke CD-release tour. Hopelijk gaat dat allemaal lukken en mag ik weer musiceren met deze fabuleuze instrumentalisten en mooie mensen! Op deze opnames speelden mee Mohamed Najem, Tareq Rantisi, Dimitri Mikelis en Manfred Leuchter. Deze opnames zijn gemixt door Manfred Leuchter. Samer Jaradat tekende voor de leiding/produktie.

“COCKFIGHT”, de release van de Belgische band “Faith in Fate” die ik produceerde en waarvoor ik de opnames, mix en mastering voor mijn rekening nam kun je hier checken.

Ook de respons op het door mij gemixte album “Love Revolver” van de band “The Sister Who Killed The Sister” is goed te noemen. Daar zijn we erg blij mee natuurlijk. Inmiddels was er een vette, zweterige CD-release party in Het Cultuurhuis te Heerlen.

In mei, alweer even geleden, speelde ik in Aken voor de stichting Internationaler Karlspreis zu Aachen. Samen met Heribert Leuchter en Charlotte Haesen speelde ik op akoestische gitaar een aantal stukken.

Met Mark “Q” Courage en Jenneke van Geest ben ik als producent werkzaam aan een muziek/dans coöperatie voor de song Zwaluw van eerstgenoemde. Een song met Nederlandse tekst. Mark schreef deze song in de tijd van “Ravaage”. Een NL-project waarvan destijds “Roze Bril” een zomerhit was.

Last but not least gaat natuurlijk ook, daar waar de tijd het toestaat, de reeks “A Music-Selfie A Day” door. Deze dagelijkse muzikaal/creatieve bezigheden van mij kun je onderaan deze post of via volgende link volgen: “https://soundcloud.com/antoineputz/sets/a-music-selfie-a-day”

Dank en zomerse groet!
Antoine.

[nggallery id=43]

© 2014 Antoine Pütz