QURAMITRY – BLOOMFIELD’S CHRISTMAS

22 december 2014

WendybdLey IveSentYouALoveLetter

Quramitry publiceerde “Bloomfield’s Christmas”, een kerstlied, op 20 december 2014. De reden is het honderdjarig jubileum van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). En met name ter nagedachtenis aan de kerst-wapenstilstanden aan de westelijke frontlinies.

Antoine produceerde de audio, met assistentie van Peter van Mulken. Eerst bezochten we verschillende locaties waarna de keuze werd gemaakt voor een dragende, galmige sound in De Ontmoetingskerk in Geleen. Ook verrichte ik een aantal repetitie en privé bezoekjes om arrangement, frasering en balans zo optimaal mogelijk te krijgen. Antoine tekende naast de opname ook voor de mix en de mastering.

Het nummer is ook gratis te downloaden via de Quramitry website.

Wendy bij de Ley (aka she thinks in colors) maakte een prachtig, indrukwekkend schilderij welk geînspireerd is op dit kerstlied. Het betreft een experimentele samenwerking tussen muziek en schilderkunst! Inspiratie vloeide bij Wendy automatisch door de mooie tekst en uitleg bij het lied en dit schilderij is het resultaat! Dit schilderij wordt gebruikt als begeleidend artwork bij dit kerstlied.

————————————————-

Tijdens de kerst van 1914 speelden zich opmerkelijke taferelen af rondom de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Ergens in het verschrikkelijke oorlogs-niemandsland begonnen Duitse soldaten hun hymne Stille Nacht te zingen. De Engelse geallieerden antwoordden daarop met hun kersthymnes. Halverwege de loopgraven werden drank, chocolade, sigaren en knopen met elkaar gedeeld en geruild.

Deze en meerdere verhalen rondom de kerst van 1914 zijn onlangs al nadrukkelijk in de media belicht, o.a. bij De Wereld Draait Door. Met deze wetenschap werd de teruggevonden compositie van bandleider en componist Mark Courage opeens heel relevant. Begin oktober werd het stof ervan geblazen, werd een nieuw arrangement geschreven en begon de groep keihard te werken aan de realisatie van de opname en video-shoot voor “Bloomfield’s Christmas”. Een drukke intensieve periode waarin met veel liefde gewerkt is aan een product dat vooral een eerbetoon moest worden aan zij die het einde van de oorlog niet meer hebben mogen meemaken.

Tijdens het proces besefte het hele team ook dat de wereld nog steeds een brandhaard van conflicten is. Ergens op de wereld in het hier en nu zijn er genoeg mensen die eenzelfde boodschap hebben aan hun thuisfront. De ellende van oorlog, de liefde en de vurige hoop om veilig in vrede huiswaarts te keren… Met heel veel trots presenteert Quramitry u deze “Bloomfield’s Christmas”!

————————————————-

Audio: Music and Words by Mark Courage
Audio production by Antoine Pütz, assisted by Peter van Mulken
Recorded at “De Ontmoetingskerk”, Geleen, 26 November 2014
Mixed and Mastered at Studio 21, Schinnen

Musicians: Conductor: Marc Bongers. Vocals and Guitar: Mark Courage. Trombone: Guido Renkens. Horn: Giel Greijn. Sousaphone: Tim Köhlen. Euphonium 1: Robert Visser. Euphonium 2: Barbara Mehlkop. Accordeon: Bram van Gerwen. Piccolo: Iris Köhlen – van Cleef. Violin: Marie Buzhgulashvili. Drums: Marcel Hougardy. Percussion: Martijn Soeterbroek. Glockenspiel: Peter Van Mulken. Bass guitar: Bram van Zandvoort.

Choir: Soprano: Marja Vermeij, Margriet Huveneers, Truus Schoone. Alto: Marion Beuken, Vic Coenen. Tenor: Guido Smits, Jeroen Janssen. Bass: Lei Cremers, Pierre Lebon.

Video production: Directed by Giel Greijn and Mark Courage. Camera: Giel Greijn, Jan Greijn. Edit: Giel Greijn. Make up: Katja Kubben. Acting Coach: Donny Jeurrisen. Many Thanks to Marcel Simonis and Pitboel Theater.

Special word of thanks to: Mark Pütz, Vera van Mulken, Eveline Nelissen, Harm & Erna Ouwekerk, Jan & Hermien van Mulken, Mieke Sliepen, Krijn Dijkstra, Martijn Stevens, Mami Kamezaki, Wendy De Cicco – bij de Ley, Maarten Welzen.

[nggallery id=33]

SUMMARY:
Soort: single / video release
Release datum: 2014
Job: opname, mix, mastering

© 2014 Antoine Pütz